Crvena zvezda

Извор: Нециклопедија
Иди на навигацију Иди на претрагу

"Crvena Zvezda" je sportsko drustvo iz Beograda koje je postojalo u periodu 1945-1991 godina.

Od tada je za sve "Zvezdase" vreme stalo i samim tim "Crvena Zvezda" vise ne postoji.

Postojalo je vise pokusaja da cuvena Zvezda obnovi ali su svi bili neuspesni.Najpoznatiji pokusaj je prijateljska utakmica Crvena Zvezda - Bajern Minhen iz 2007 godine kada se "nebo otvorilo" ali na pogresnoj strani terena.

Za vreme svog postojanja "Zvezda" je bila jedini srpski klub.Bila i ostala.Nema ih vise.Pojmovi Srbin i "Zvezdas" su sinonimi.Ne moze se biti Srbin ako se ne navija za "Zvezdu".Zvezda je za vreme svog postojanja organizovala veliku operaciju "I ja sam Zvezdas" nakon koje je i poslednji covek na planeti postao Zvezdas.Kompleksnost operacije je daleko najslozenija ikada izvedena a sa njom se ne moze porediti ni "Operacija Overlord" nakon koje su saveznici oslobodili Evropu od Nacista.

"Zvezda" je igrala na stadionu "Marakana" u Rio de Zaneiru koji je primao 780.000 gledalaca sto je najveci stadion ikada napravljen.Fudbaleri "Zvezde" su na treninge putovali "spejs satlovima" sto im nikada nije predstavljao problem.

"Zvezda" je do svog kraja 1991 godine izrodila 5 svojih zvezda.Najpoznatiji su Sekularac koji je pojebo vise zena od Rona Dzeremija,Dzaja koji je u zatvoru primio vise od svih pornicarki zajedno pa je morao biti prebacen na VMA i Piksi koji ima svoju ulicu u selu Kjajamaetonajmasi u drevnoj Carevini Japanu.Piksi je takodje i pocasni gradjanin Karamusafikojocija i 478. naslednik japaskog prestola.

Kosarkaska sekcija Zvezde je najpoznatiji drzavni projekat posle "Bitke na Neretvi" i "Uzicke Republike".Glavni koordinator projekta bio je Zmago Sagadin.Da bi preuzeo Zvezdu Zmago je promenio veru i postao Srbin Pravoslavac.Isto su ucinili i Elmedin Kikanovic i Avodzobi kada su prelazili u Zvezdu.

Trener Zvezde bio je cak i Kosanovic a cuvena emisija Sportska Galaksija bavi se iskljucivo temom kako obnoviti Crvenu Zvezdu.

Zvezda je jedini tim koji nikada nije usao u Ligu Sampiona ali je uspeo da je osvoji.

Uprkos svim nedacama zenska odbojkaska sekcije Crvene Zvezde je uspela da se plasira na F4 nekog kupa koji je pritom i evropski.Uspeh je time veci ako se zna da je u toku odrzavanja turnira 28 procenata igrackog kadra bilo u plodnim danima menstrualnog ciklusa a cak dve su bile u drugom stanju.