Школски пример

Извор: Нециклопедија

Школски пример (парадоксално) је сваки онај пример који се НЕ учи у школи. Хајдемо редом...

Математика[уреди]

Свако мало дете учи у школи да је например 2+2=4 или рецимо да је 5+5=10. Међутим, чик пробајте да уплатите рачун за струју или инфостан или ручате у ресторану или се возите таксијем... Видећете да је 230+120=890 или да је 20% попуста (попуста!) од 300 једнако 340... О платама нећемо ни да дискутујемо јер познате математичке формуле, те теорије и аксиоми немају позната решења за тај феномен... Ипак, све су то школски примери, укључујући и онај да просечан србски становник плаћа дажбине више него што зарађује и некако преживљава, мада свако мало дете учи да је мање мање од више (али о томе у поднаслову биологија).

Биологија[уреди]

Свако мало дете учи да када нема хране, нема ни живота. Међутим, сваки србски становник некако преживљава без обзира на спољне еколошке факторе који су лишени сваке хране, јер иста, тј. храна подлеже необичним законима школских примера из математике. Дакле, школски пример преживљавања сваког србског становника јесте без хране (мада је било примера и без струје, воде, љубави околних земаља и нормалног телевизијског програма).

Морална настава[уреди]

Свако мало дете учи да су поштење, истинољубивост и нормално расуђивање пожељне особине. Школски пример политичара искључује све наведене особине, осим четврте.

Техничко образовање[уреди]

Свако мало дете учи да оно што се направи својим, односно властитим рукама је много добро и пружа сатисфакцију, радост и друге полетне особине. Школски пример рада у Србији казује да је најбољи рад онај који се дешава неком другом.

Музичка култура[уреди]

Свако мало дете учи да постоји квалитетна музика, те она која то није. Школски пример типичне србске квалитетне музике је она коју пева Аца Лукас, иако је научно доказано да зауставља раст биљака, те неких примата, живине и оних пасмина паса којима се обавезно секу уши.

Закључак[уреди]

Заправо, у сваком предмету би се могло наћи оно што свако мало дете учи, а школски пример из свакодневнога живота се веома разликује. Наравно, поставићете логично питање: зашто и чему све то (залуд!) учење? Одговор је наравно: еееее...

Kb5014.jpgБалкан

Овај чланак, или један његов део, је покушај спрдње на рачун Балкана.
Е, па ниси успео брале.
Кад убијеш аутора, уклони шаблон.