Црвенкапа

Извор: Нециклопедија
Иди на навигацију Иди на претрагу
За вука ћу бити и лик из бајке...

Црвенкапа је класична бајка са свим неопходним елементима. Са добрим, злим, лепим, ружним, са чудноватим догађајима, са заплетом, врхунцем и расплетом, са јасном поруком.


Фабула:[уреди]

Црвенкапина бака живи у кући која се налази негде у шуми. Она је болесна и њена ћерка, Црвенкапина мајка, једна зла особа која не жели да у своју кућу прими болесну мајку, шаље унуку да јој однесе колач. Заправо, према истраживању неких независних извора, она има неке претензије везане за наслеђе, и стога и шаље колач по Црвенкапи, како би се баки повисио холестерол и шећер, те јој било још горе.

Црвенкапа иде сама у посету јер тако одговара њеној мајци, која има љубавника и жели с њим да проведе једно послеподне. Како сазнајемо из приче, ова зла, проста, охола, неодговорна и особа сумњивог морала обукла је Црвенкапу у црвено да буде запажена, да је вук лакше примети и поједе.

Црвенкапа у шуми среће вука, који је не једе одмах. Нажалост, даљи ток приче не открива шта је вук чекао. Вук долази пречицом у бакину кућу (чиме се казује да је Црвенкапа брло неодговорна особа, која је ишла унаоколо иако је знала да је болесна бака очекује), и прво поједе баку да би се касније преобукао у њу. Типичан пример крвопролића! Мада, овде откривамо да је вук у ствари трансвестит и драгквин јер воли да се преоблачи у гардеробу супротног пола. LOL LOL LOL :D

Црвенкапа долази до бакине куће, отвара врата и угледа вука, ког није препознала, како лежи на кревету. Сазнајемо, дакле, да је бака била изузетно длакава, и да ова дечја бајка пропагира страх од лекара (јер је Црвенкапа, кад већ не види добро, могла отићи код доктора да јој да̂ наочаре).

А онда долази део када Црвенкапа пита вука зашто има велике уши, нос, зубе... Ово је очигледан случај злоупотребе малолетника од стране трансвестита. Каква перверзија!

На крају приче долази ловац, отвара вуков стомак и ослобађа Црвенкапу и баку. Поново крвопролиће! Овде сигурно има нешто да каже Друштво за заштиту животиња. Убијен је вук, који је иначе под заштитом, а из приче не сазнајемо да ли је ловац кажњен и притворен.

Сам крај бајке доноси и неке еротске елементе: пошто се вук преобукао у бакину одећу, бака је из стомака изашла гола, пред ловцем и унуком.

Могућа анализа:[уреди]

Неки научници сматрају да је Црвенкапа у ствари Наташа Кандић!