Оља Ивањицки

Извор: Нециклопедија
Пређи на навигацију Пређи на претрагу
Матурска фотографија

Оља Ивањицки је, по мишљењу већине истакнутих публикација из области уметности, најпознатија и најистакнутија уметница икада. Њене слике, графике и скулптуре и хепенинзи красе зидове и просторе најпознатијих светских галерија, као што су (нажалост немамо списак људи који су били довољно слепи да купе њене слике).


Познатост и истакнутост[уреди]

Познатост и истакнутост Оље Ивањицки у светским круговима је толика да само спомињање њеног имена ван граница Србије захтева посебну писмену дозволу. Из тог разлога, на питање да ли је упознат са уметничким радом Оље Ивањицки, сваки становник неразвијеног и декадентног запада ће збуњено одмахнути главом, упркос чињеници што на зидовима његове настамбе виси барем једно њено платно, или пак постоји жеља за тим. Могуће је повући паралелу са Верицом Ракочевић.


Сексепил[уреди]

По избору неколико истакнутих мушких часописа, Оља Ивањицки је најсексепилнија жена у историји. Њен сексепил је тема не само поменутих публикација, него и једне сумерске глинене табле из 4000 п.н.е., која спомиње да Оља Ивањицки, упркос својим поодмаклим годинама, самим својим присуством изазива спонтане ерекције у кругу од 80 км. Њена аура са годинама није избледела, што доказује и експертско истраживање Нуклеарног института у Винчи, које је показало да сама могућност присуства Оље Ивањицки у датој тачки изазива тровање радијацијом у кругу од пи гигаметара.

Сликарска неприкосновеност[уреди]

Оља Ивањицки је имала 19000 самосталних изложби на Земљи и Марсу. Њене слике су најраспрострањеније на планети као и у иностранству. Према попису из 2002, а у складу са коуредбом УЛУСА и редакције магазинa Света свака кућа у Cрбији и иностранству поседује барем серију Ољиних дела од које је макар свако ремек дело које се памти, а верује се да многи имају и њене незаборавне перформансе и хепенинге да се уједеш за око, али се плаше опсесивних Ољиних колекционара којих је све више, јер је она све популарнија. Престижа ради, и многи највећи музеји на cвету, јагме се око збирки ове највеће уметнице икада, које знају да броје и по милион артикла, не зна се који је лепши. Верује се да је Леонардо да Винчи читав свој живот посветио масонерији и дружењу са дечацима без потребе да уопште слика захваљујући завидној колекцији непотписаних слика из Ољиног раног предмедијалног периода (Откривено читањем Да винчијевог кода унатрашке).


Апсолутност[уреди]

По нивоу апсолутности са њом вреди упоређивати једино великог Леонарда да Винчија, иако је у поређењу са врлом доајеницом југословенског сликарства јасно ко је жив а ко мртав, и чији је апсолут већи. У ствари, њен апсолут је само правовремена надградња оног од пре пола миленијума (што је 500 година, што је ½1000, што 14 генерација, што је пола историје, што је много много је и таман довољно). Она је апсолутнија утолико што је оживела Леонарда онда када су га сви заборавили, и тако га живог превазишла.