Нециклопедија:Шта Нециклопедија није

Извор: Нециклопедија
Пређи на навигацију Пређи на претрагу

Нециклопедија је онлајн енциклопедија, а такође и (као средство за остварење тога) онлајн заједница (в. на енглеском: online community). Стога, има неких ствари које нису Нециклопедија.1


Шта Нециклопедија није[уреди]

Википедија[уреди]

То што раде на дезинформисању и подједнако су успешне у томе не мора да значи да су једно те исто. Википедија се јасно издваја као тотално неутрална и досадна, те с тога неподесна за читање. Нециклопедијини чланци су дела њених честитих едитора и морају носити њихов лични креативни печат, и морају бити писани из Другачијег угла посматрања - ДУПета, јер је неутрална тачка досадна те с тога неподесна за читање.

Нециклопедија[уреди]

То што се исто зову не мора да значи да су једно те исто.

Шок сајт[уреди]

Иако углавном шокира, Нециклопедија није шок-сајт зато што шок сајтови не постоје. Постоје шок собе, шок жваке и шок вејв.


Кристална кугла[уреди]

Ако си се ово икада питао, једном заувек одговор је - НЕ! Нециклопедија није, нити је икада намеравала да постане кристална кугла.


Папирна нециклопедија[уреди]

Од неславног пропадања свих примерака Нециклопедије WC-едишн, Нециклопедија се званично сели у електронске воде где њени чланци нису ограничени дужином нужде читалаца. Овде су дирекна последица исте. Ако си икада видео Нециклопедију на папиру, то значи да си или лизао Скочка или те је неко (вероватно Бог или лекар) претворио у Глупо Куче. Извини.


Говорница[уреди]

Да Нециклопедија није говорница најбоље ће ти доказати Милка Цанић.