Курац

Извор: Нециклопедија
Иди на навигацију Иди на претрагу

“Курац ћу узети (...)”

~ Борислав Пекић, "Беснило"

“Ни мањег курца, ни веће дреке!”

~ Владика Данило о проблематици мачјег коитуса


Полни орган. Секундарна полна одлика мужјака било које животињске, људске или српске врсте. Обавезно га прате муда, без којих је курац бескористан и безвредан и као фигура у изражавању.


Општа својства курца као именице[уреди]

У српској килограматици мења се овако: курац, курцу, курчино, кураца, курцима, курчевима, мек, тврд, мали, средњи, велики те смежуран. Потпомаже и као верско помагало женским особама јер дотичне у коришћењу истог могу почети да верују у Бога уз узречицу ОХ-МОЈ БОЖЕ!. Курац прати једна парадоксална чињеница: његовом величином мушкарци се диче као доказом мужевности, међутим, курчев суперлатив - курчина - спада у именице женског рода.


Распрострањеност[уреди]

Може се наћи на било ком мушком јужном делу тела. Такође се може срести по зидовима хаустора, као детаљ иконостаса у лифтовима, као детаљ манијака из лифтова, а почесто се може срести и код понеких животиња као што је овца, иако код последње није најјасније дефинисан статус који курац ужива.


Употреба[уреди]

Није лош а није ни добар. Захтева пажљиво руковање. Често се може и дркати. Код последњег вида употребе важно је напоменути да је научно доказано да се AIDS не може добити мастурбацијом прљавим рукама.

Википедија: Примери и значења неколико жаргонских израза у којима се помиње реч курац:[2] за који курац? — чему? ради чега? зашто? свирати курцу — говорити којешта/бесмислице скинути (се) некоме с курца — оставити некога на миру који ти (је) курац? — шта ти је? шта хоћеш? ићи на курац — нервирати, исто попети се на курац оде све у курац — све је пропало

ухватиш ме за курац! — ништа ми не можеш! исто попушиш ми курац! до курца! — дођавола! преко курца — невољно, нерадо, преко воље у курцу — лоше воље, нерасположен боли ме/пуца ми курац! — баш ме брига! даћу ти курац! — нећу ти дати ништа!