Кеш кредит

Извор: Нециклопедија
Иди на навигацију Иди на претрагу

Кеш кредит, другачије познат и под ознаком H24, представља наркотик из групе халуциногених дрога, изузетно потентног, али краткотрајног дејства. Неосетљив је на светлост, алфа, бета и гама радијацију, одсуство атмосфере, вирусе, бактерије, прионе, и све остало присутно у природи и ван ње. Високу осетљивост показује једино на одсуство људских станишта, а нешто мању на одсуство средстава јавног информисања. Једна од дрога под контролом државе.

Дејство и начин примене[уреди]

Издаје се уз банкарски рецепт, обично у малим, строго контролисаним дозама. Међутим, познати су и случајеви издавања већих количина.

H24 делује на конзументе офталним и ауралним путем - преко очију и ушију - што појачава његово дејство, ефекат илузија, халуцинација и привиђења. Ово комбиновано дејство утиче на раскидање веза међу неуронима који су задужени за опажање реалности, способност процене ситуације и координацију покрета. Познати су случајеви где је краткотрајна изложеност довела до трајних оштећења мозга.

Старосна доб и друштвени слој корисника[уреди]

H24 највише утиче на све старосне групе које раније нису биле изложене његовом дејству, мада најчешће (у 100% случајева), погађа пунолетну популацију. С друге стране, занимљиво је да ова болест погађа само више-ниже и оба средња слоја становништва. Још увек не постоје јасне индиције зашто је то тако, мада се сумња да постоји уска веза и јака позитивна корелација између тренутног материјалног стања и друштвених веза, с једне, и примамљивости наркотика, с друге стране.

Симптоми и понашање корисника[уреди]

Симптоми укључују неразумну усхићеност, заблуде, губитак везе са реалношћу. По завршетку овог кратког периода, показује се пуна снага наркотика H24 - смењивање депресије, нервозе и гледања у празно. Ова фаза је позната као фаза 2 или стадијум кризе.

Следећа, револвер фаза, названа је тако због два могућа наставка болести зависности. Једна могућност је узимање нове дозе H24, како би се прекратила агонија, а друга могућност је нагли раскид са употребом наркотика, који се, на жалост, завршава финансијском смрћу корисника. У крајњој линији, и прва могућност доводи то друге - поновном употребом, наркотик има све краће и краће дејство, што делује двоструко негативно, с једне стране продужавајући агонију, а са друге, стварајући потребу за новим "фиксом". На жалост, овакво понашање често води и у криминал.

Лечење и превенција[уреди]

До сада постоји само неколико недовољно ефикасних начина лечења ове болести зависности. Један од њих се ослања на недовољно признату народну медицину, и укључује употребу комбинације лекова по имену Здрав разум и Снага воље, али њихова успешност није зајемчена, услед и онако лоших материјалних услова оболелих. Друга терапија је дуготрајнија, и представља комбинацију народне и признате медицине. Ради се, заправо, о женидби и / или удаји у више друштвене слојеве, чиме се постиже одређена имуност. Међутим, оваква терапија углавном делује само на млађе кориснике.

Превенција, према досадашњим искуствима, није могућа у потпуности, мада неки предлажу (није познато да ли међу њима има ауторитета и стручњака) коришћење лекова народне медицине, како би се предупредило настајање зависности и створио трајни имунитет

Видети још[уреди]