Дража

Извор: Нециклопедија
Иди на навигацију Иди на претрагу
Дража
Чича Дража вам жели срећну нову годину.

Рођен је зиме господње 1883 године.Српски идол,први краљ Четникистана и њен оснивач.Велики је освајач због својих заслуга данас је популаран међу Србима.

Титуле[уреди]

Дража 1941 постаје краљ малих области под четничком контролом.1946 планирао је да се прогласи за цара али пада у руке комуниста.Где бива мучен и убијен.Верује се да је васкрсо.2002 проглашен је за вечног владара Небеског Четникистана.

Освајања[уреди]

На крају 1944 године кад је Немачка већ била готова.Дража Михаиловић одлучује да направи велику и јаку Србију у којој ће живети сви Срби.Почиње у зиму 1944/1945 и до краја 1945 осваја целу Југославију и Мађарску. Затим 1946 скупља огромну војску и осваја Бугарску,Турку,Албанију,Немачку,Италију и многе земље средње и источне Европе.Затим планира даља освајања али га убијају комунисти јула 1946.Због тога је проглашен за вечног владара Небеског Четникистана.

Певачка каријера[уреди]

Дража Михаиловић је био и највећа рок звезда 70 их.Најпознатије песме су му Друже Тито ми ти се кунемо да ћемо на гроб да ти с...и многих друге.Каријеру је отпочео ссвирајући виолончелоу једном Београдском клубу.Био је највећи титов непријатељ зато што је снимио један албум више.


Види још[уреди]

Четници

Партизани