Весна Вукелић - Венди

Извор: Нециклопедија
Пређи на навигацију Пређи на претрагу
Весна Вукелић Венди‎

Весна Вукелић Венди (непознато место рођења, 25. новембар 1972. - 2018?), порно глумица и најпопуларија певачица у Великој Србији. Три велике ствари везане су за њу: Велики Шоу, Велике Сисе и Велико Срање.

Ране године[уреди]

Венди и њена легендарна опсесија

Рођена је у знаку стрелца као тринаесто од укупно седамнаест деце. Њен отац је био земљорадник, док је њена мајка радила као баба сера на локалној аутобуској станици. Венди је велики део свог детињства провела на селу, под великим утицајем њеног деде који је био политичар и често је водио своју омиљену унуку да се игра испред задруге. И поред великог утицаја да крене стопама старије браће и сестара, Венди никада није волела земљорадњу. Зато је и већину свог времена проводила у штали са кравама музарама и уз светлост свећа читала књиге свог омиљеног аутора, Вујаклије. У школи никада није добила петицу, али и поред тога за себе је сматрала да је била далеко најинтелигентније дете у разреду. Иако је због овога често долазила у сукоб са мање интелигентнијим девојчицама, опчињеност момака њеним грудима је спечавало било какве физичке повреде.

Младост[уреди]

Завршила је Средњу пољопривредно-сточарску школу у Власотинцу, где се упознала са Светланом Величковић. И у средњој школи није имала ниједну петицу, али је наставила да чита Вујаклију и тако се практично самообразује. Због недостатка средстава почела је са својом каријером као порно глумица. Већ са 16 је снимила и свој први професионални порно филм под називом "У кукурузишту те тражим да те нађем...".

Филмска каријера[уреди]

Весна Вукелић у данима када се бавила порно филмовима

Након свог првог филма, направила је паузу од 6 месеци да би касније по доласку у Београд направила своје најбоље наслове:

 • Дубоко грло, (1992.)
 • У кревету са Венди, (1992.)
 • Мајка ме по воду послала, (1993.)
 • Комшија Мићо, ал' ти је велик', (1993.)
 • Интелегентне девојке, (1994.)
 • Шумадијски групњак, (1994.)
 • Комшија Мићо, ал' ти је велик' 2, (1995.)

Музичка каријера[уреди]

Омот са првог албума
Венди проба музичку опрему. Пре сваког наступа носи опанке, каже да то утиче на њену харизму у приформансу...

По завршетку своје каријере као глумица, решила је да се опроба у музичкој индустрији као певачица поп-фолк-турбо-етно хитова. Први који је приметио и пружио јој шансу био је извесни Легија, који је младу звезду први пут гледао у клубу Крава са великом сисом у Малом Мокром лугу. Већ на том месту су кренули и преговори о првом пројекту за материјал за њен деби албум. Неколико месеци касније на тржишту се појавио и њен првенац Сироту ме мајка родила. На албуму су се нашле песме:

 • Сироту ме мајка родила
 • Такве груди имам момче
 • Такни ме, горим
 • Много жешко у ову кавену дует са Мишком Шишком
 • Дуге ноге за дизање
 • Праћнуо се шаранчић
 • 69
 • Дајте ми неког балада

Већ овај албум је направио бум на тржишту, а нарочито хит песма Праћнуо се шаранчић и Венди је тада већ била велика звезда. Уследили су позиви за гостовање на разноразним телевизијама, интервјуи, коктели, пријеми. Уследио је и други албум под називом Дајем ти све који је изашао 1997. године. Те године је Венди одржала и свој први солистички концерт на градском стадиону у Доњој Мутници. Већ следеће године Венди је издала и свој трећи албум под називом Разапнута који је имао велики успех на интернационалној сцени.У том хипи перуоду свог живота била је под утицајем своје добре другарице Исидоре БјелицеИсидоре Бјелице која ју је учила да пише и говори течно како би 1999. године одрецитовала и први концерт у иностранству. Било је то гостовање у Тирани у величанственој Арени капацитета 5 гледалаца плус особље. И када је била на врху своје музичке каријере, она је одлучила да све то прекине како би се посветила својој дечици Радиши (Урошевићу) и Ћани, који су данас позната музичка имена у Гранд Пpодакшну... Уз (ни)мало талента и подршку мајке им Венди, она сада пуне бирцузе широм Шумадије и родног места које остаје непознато јавности!