Љуба Аличић

Извор: Нециклопедија
Иди на навигацију Иди на претрагу

Љуба Аличић (1987- ) рођен у кинеској четврти у Београду, је ромски певач циганског порекла. Овај музички уметник има безброј хитова а сви се певају и дан-данас.

Љуба у Мајамију


Детињство и почетак музичке каријере[уреди]

Мали Љуба је од малих ногу показивао склоност према музици и таленат за певање. У својој осмој години придружује се дечјем хору "Колибри", али је убрзо избачен из хора због сумње да је крао новац од остале деце. У том периоду његова каријера је била под знаком питања, али десетак година касније Љуба добија позив од Саше Поповића и долази до вртоглавог раста његове популарности.

Из млађих дана


Естрада[уреди]

Љуба Аличић је по многима највећа звезда бивше Југославије одмах после Бокија Милошевића, па је према томе и веома обожаван посебно од стране мушкараца. Постоји велики ривалитет између њега и Синана Сакића који је почео још на београдским бувљацима када су продавали џакове за купус и отимали се за муштерије. Неки кажу чак и да је Синан Сакић у сарадњи са ЦИА планирао ликвидацију Аличића, мада за сада то су само шпекулације.

Агенти ЦИА хапсе осумњичену особу за атентат на Аличића
Кинески скинси испред амбасаде САД дају моралну подршку Љуби после покушаја наводног атентата на њега


Породица и приватан живот[уреди]

Љуба има жену Радојку Аличић, познатију као фотомодел и манекенка. Има и три сина од којих су двојица ванбрачни. Живи у Београду а кућа му је одмах поред куће Војислава Шешеља.

Жена Љубе Аличића на снимању за српски Плејбој


--Stojadin 15:39, 19. новембар 2008. (UTC)