Srećko Šojić

Izvor: Нециклопедија
Idi na navigaciju Idi na pretragu

“Šojić na aparat!”

~ Srećko Šojić na temu Srećko Šojić

“Ćirko gluvaću jedan”

~ Srećko Šojić na temu Srećko Šojić
Srećko Šojić


Srećko Šojić je knjaz Južnomoravsko-Vlasotinački i trenutno najobrazovanija osoba posle Tike Špica u svojoj knjaževači. Predpostavlja se da je rođen za vreme Vlasotinačkog velikog opijanja jer se niko nezna odakle se odjednom on stvorio tamo.

Rane godine[uredi]

Slika koju su napravili paparaci. Srećko pokazuje svojoj 5 ženi Lepi gaćice koje joj je kupio.

Nakon njegovog misterioznog pojavljivanja na glavnom trgu u Vlasotincu, usvojili su ga njegov očuh, inače poznati čobanin Grahomir i njegova supruga Krmačinka. Dali su mu ime Srećko pošto ga je zamalo zgazio slon koji je pobegao iz mesare. Veći deo detinjstva je proveo u štali gde je jeo, radio, učio, muzao krave i još mnogo lepih radnji koje su tada bile primerene za retardiranu decu poput njega. Nakon što je jedva nekako prešao osnovnu školu uz velike žrtve (smrt četiri nastavnika kao i trajno duševno oboljenje još njih devet je posledica prisustva malog Srećka u školi), Srećko se upisao u Gimnaziju iz koje je izbačen posle druge nedelje po naređenju iz Ministarstva prosvete, otišao je u Beograd. U Beogradu jedva nekako završava srednju školu za decu ometanu u razvoju, kupuje dobija diplomu na cenjenom Kragujevačkom univerzitetu.

Biznis pa politika[uredi]

Šojić se nakon uspešnog vraćanja sa studija zaposlio u lokalnoj firmi koja je uspešno poslovala širom Jugoslavije. Kupovali su kamenje u Crnoj Gori po veoma povoljnoj ceni, ukrašavali ga i prodavali u Bosni po višestrukoj ceni. Pošto se o njemu mnogo pročulo od Vardara do Triglava, bio je na čelu oko 135 firmi od kojih su mnoge propale zbog nestručnosti rukovodliaca koji su dolazili posle Šojića. Pošto je još u mladosti gajio ljubav prema lepim ženama i dobroj muzici, poznat je po čestom odlasku u kafane, splavove i klubove, a i po tome da s u skoro sve njegove supruge, ljubavnice i sponzoruše bile poznate estradne umetnice, koje su kasnije nastankom Sranje (TV) i popularne emisije Veliki Šou, čije Šojić jedan od glavnih sponzora. Nakon što je ekonomija u zemlji pala na kolena konačno stala na noge, Šojić je shavtio da tu nema više para šta on da pomaže. 1986. upoznaje vojvodu Zapadnomoravsko-Čačanskog Velimira Ilića i pridružio se njegovoj ideologiji.

Srećko Šojić nazdravlja u Savetu Bezbednosti Ujedinjenih Nacija nakon postignutog dogovora sa Štrumfovima.

Mirotvorac[uredi]

1989. Južnomoravsko-Vlasotinački regio objavljuje ret Selu Štrumfova.Taj rat je poѕnat kao Treći štrumfovski rat.Od tada traje krvavi sukob između Štrumfova i Vlasotinčana, sve dok 1995. Veliki Štrumf i Srećko Šojić pod pritiskom Paje Patka i Međunarodne zajednice nisu potpisali Patkovgradski sporazum. Nakon toga Vlasotinčani su proglasili Srećka za knjaza Južnomoravsko-Vlasotinačkog, što je potvrdio vojvoda Velja koji ga je u Čačanskom dvoru svečano pred mnoštvom međunarodnih zvanica krstio lordom. Takođe je dobio i Nobelovu nagradu za mir koju mu je uručila Milka Canić.


Srećko Šojić u belom kapetanskom odelu na komandnom mestu svoje bele lađe u društvu svog rođe, Tike Špica prilikom svečanog otvaranja.

Zanimljivosti[uredi]

  • Srećko Šojić je jedan od retkih političara koji još nije krivično gonjen.
  • Srećkov životni san od detinjsva je da postane kapetan na belu lađu. Taj san mu se ostvario kada je kupio sebi lađu kojom krstari Južnom, Zapadnom i Velikom Moravom, Dunavom i Savom, a uskoro možda i gejskim Morem (kad prokopaju kanal Južna Morava - Vardar).
  • Srećko poznaje Milku Canić!
  • Srećko Šojić je gledao Sunđer Boba!
  • Postoji pesma veoma popularna među mladima koju su Rokeri s Moravu posvetili baš Šojiću, a zove se Tango Šojić.
  • Šojić je naučio da vozi auto u Fići. Tom prilikom je četiri puta udario u banderu, oborio jednu babu i milicijski auto Zastava 101. Od tad ga vozi šofer.


 
 
{{{naslov}}} urediVladari i vojskovođe Velike Srbije


Danas je utorak, 27. jul 2021. godine. Ovaj članak bi i Lane Gutović bolje napisao.