Kurac

Izvor: Нециклопедија
Idi na navigaciju Idi na pretragu

“Kurac ću uzeti (...)”

~ Borislav Pekić, "Besnilo"

“Ni manjeg kurca, ni veće dreke!”

~ Vladika Danilo o problematici mačjeg koitusa


Polni organ. Sekundarna polna odlika mužjaka bilo koje životinjske, ljudske ili srpske vrste. Obavezno ga prate muda, bez kojih je kurac beskoristan i bezvredan i kao figura u izražavanju.


Opšta svojstva kurca kao imenice[uredi]

U srpskoj kilogramatici menja se ovako: kurac, kurcu, kurčino, kuraca, kurcima, kurčevima, mek, tvrd, mali, srednji, veliki te smežuran. Potpomaže i kao versko pomagalo ženskim osobama jer dotične u korišćenju istog mogu početi da veruju u Boga uz uzrečicu OH-MOJ BOŽE!. Kurac prati jedna paradoksalna činjenica: njegovom veličinom muškarci se diče kao dokazom muževnosti, međutim, kurčev superlativ - kurčina - spada u imenice ženskog roda.


Rasprostranjenost[uredi]

Može se naći na bilo kom muškom južnom delu tela. Takođe se može sresti po zidovima haustora, kao detalj ikonostasa u liftovima, kao detalj manijaka iz liftova, a počesto se može sresti i kod ponekih životinja kao što je ovca, iako kod poslednje nije najjasnije definisan status koji kurac uživa.


Upotreba[uredi]

Nije loš a nije ni dobar. Zahteva pažljivo rukovanje. Često se može i drkati. Kod poslednjeg vida upotrebe važno je napomenuti da je naučno dokazano da se AIDS ne može dobiti masturbacijom prljavim rukama.

Vikipedija: Primeri i značenja nekoliko žargonskih izraza u kojima se pominje reč kurac:[2] za koji kurac? — čemu? radi čega? zašto? svirati kurcu — govoriti koješta/besmislice skinuti (se) nekome s kurca — ostaviti nekoga na miru koji ti (je) kurac? — šta ti je? šta hoćeš? ići na kurac — nervirati, isto popeti se na kurac ode sve u kurac — sve je propalo

uhvatiš me za kurac! — ništa mi ne možeš! isto popušiš mi kurac! do kurca! — dođavola! preko kurca — nevoljno, nerado, preko volje u kurcu — loše volje, neraspoložen boli me/puca mi kurac! — baš me briga! daću ti kurac! — neću ti dati ništa!