Нециклопедија:Цитирање Нециклопедије

Извор: Нециклопедија
Пређи на навигацију Пређи на претрагу

Често се дешава да неко хоће да цитира Нециклопедију, било на неком сајту, блогу или у свом магистарском раду. Као и са сваким другим извором, и са Нециклопедијом се треба поступати као и са сваким другим извором. Треба се навести одакле потиче информација.

Wiki или Вики је неуобичајена врста медија, и као таква не уклапа се добро у уобичајене облике цитирања. Wiki је бољи од папира јер можете користити било који облик а да он не изгори. Тачан облик цитирања ће зависити од водича стила цитирања који сте користили, али ово је неколико општих принципа које треба узети у обзир:

  • Треба навести сваког посебног аутора или ауторе чланка са Нециклопедије. Нециклопедијине чланке пише више људи у сарадњи, заједници и љубави. Ако вам, из неког чудног разлога, треба цела листа аутора неког одређеног чланка, можете је наћи у Историји тог чланка.
  • У навођењу треба укључити назив чланка и да је са Нециклопедије, као и у случају навођења неке папирне публикације.
  • Цитат (навођење) би нормално требало да укључује пун датум и време ревизије артикла који користите, зато што се чланци мењају толико брзо да не личе на себе кад се (Ви или неко други) вратите други пут. Неко, можда баш Један Админ, може обрисати страну и пре него што је неко види али то није наш проблем. Датум и време тренутне ревизије можете видети на дну сваке стране.
  • Већина облика цитирања углавном захтева само навођење да је "ово преузето са Нециклопедије". Твој професор ће сигурно знати за Нециклопедију, јер је он један од наших админа.
  • Сваки чланак треба бити одвојени цитат.