Млађан Динкић

Извор: Нециклопедија
Пређи на навигацију Пређи на претрагу

Будала једна невиђена. Коментар анонимног поштоваоца Млађана Динкића

Ја ово разумем Коментар Млађана Динкића када прочита оно што напише, а исто стави у фиоку


Млађан Славица Фредерик фон Динкич, у народу познатији као Млађа или Динки Винки, је темишварски рокер, етномузиколог, нумизматичар, мултиинструменталиста и мамин син. Своје етномузиколошке студије је објавио у књизи 'Економски удар' која је одјекнула у јавности како јој и назив каже, те је продата у чак 900 примерака на сајму књига у Индонезији. То му је омогућило светску турнеју са амсамблом дромбуљаша из Коцељеве. У време Плишане диктатуре, захваљујући шеширу, постаје гувернанта југословенских пара што му је дало могућност згртања велике количине жабљих батака из трезора са резервама француских специјалитета. И поред тога што је преко ноћи постао славан, популаран и вољен, остао је веран својим средњекласним коренима. И дан данас живи у својој момачкој прчварници са крдом свиња и пиротских ћилима, са шест шољица за кафу.


Детињство[уреди]

Мама, мама, мама, мама....

Профи каријера[уреди]

Реци ми мама....

Први дан стажа је уписао у кабинету гувернера, а за сведока је повео и чувеног руског конструктора Калаша - АК 47. Љубав према комунистичким кратицама од тада га прати, па тако и према Геј 17.

Растанак са хер Лабусом[уреди]

Да питам маму....

Шта рећи, а не заплакати. "Млађо, морам да скокнем до Ериксона, да помогнем ћерки, пре него што дође Сони, а ти ми чувај Југославију, страх ме за њу". Рече Љумбус, и оде.

Прелазак на Тамну страну[уреди]

МАМА, МАМА, НАШАО САМ МАМА, АЛО МАМА.... е изем ти овај Мобтел и роминг са Кипра, има да сломим све кости оном Богољубу кад се вратим.

Свим силама је доказивао скромност и смерност при тражењу пара несталих у Великом Срању. А свега тога неби било да је Пера отишао равно у Полицију.

Дискографија[уреди]

Нај лепша мама на свету, моја мама....

Још док је носио кожне гаће на хозен трегере, смишља и поклања безвременски хит српском Том Џонсу. Кеба Краба од тога прави елегичну песму о истовару угља на старо-српски начин, ложачком лопатом.