Бранислав Чекић

Извор: Нециклопедија
Бранислав Чекић


Бранислав Чекић (en.Branislav Hammer,lat.Branijus Cekus,rus.Бянйслав Чекьч, fens. Bwanisllaw Cxekytj) је српска ендемична врста животиње која настањује југ Београдa и југоисточна брда поменутог града.Припада породици Ottonaidae.

Порекло имена[уреди]

Сваки филозоф и лингвистичар двадесет првог века ,брине се да открије тајну Чекићевог имена.То за њих представља изазов.Осим филозофа,у случај улазе и бројни историчари и свакако,биолози. Према биолозима,име Чекић настало је пре devet и по хиљада година на простору данашњег Мексика.У то доба,староседеоци,Астеци имали су обичај да за време вечере која је трајала отприлике два сата ,носе чудне дебеле шешире,који су претеча данашњег сомбрера а носили су назив Chech Ich што значи Залазак Сунца на староастечком језику.Други,пак,мисле да је име настало од српског алата,чекића.

Бранислав је један од представника породице Ottonaidae.Реч ОТТО потиче од српске скраћенице за Опште Техничко Образовање - ОТО, због такозваног техничког кабинета у коме Чекић проводи већи део дана.

Место становања[уреди]

Чекић настањује јужно побрђе београдских улица,пре свега Баново Брдо. Јазбину(технички кабинет) копа током септембра да би је до краја зиме ископао.Има релативно кратак зимски сан у периоду од три недеље током зиме што одговара - од 31.децембра до 21.јануара. Најмање је видљив лети.

Особине[уреди]

Чекић је јако мужеван и изразито секси животиња. Цео дан проводи у својој јазбини,лењо или правећи нешто.Уз то дође и по који сендвич.Занимање током дана му је викање на младунце који долазе у његову јазбину са намером да се образују.Иако јако строг и застрашујућег изгледа,Чекић ипак није опасан по људе.


Изглед[уреди]

Чекић је јако,јако високог стаса.Има белу косу ,смежурано лице и шпицаст нос.Како многе женке говоре за њега,он служи као сексуална фигура,што говори о његовом шарму и неодољивости,поготово у време парења,када у борби за опстанак у својој јазбини коју мора да дели са другом врстом мора да освоји нечије срце.Задње ноге су му јако непрецизне и,како је сам рекао,раније их је користио за фудбал,док су му предње ноге јако развијене и служе за прављење свега-од оквира у свесци,преко кућице за птицу,авиона,до шивања торбице.Тело му је покривено џемпером или кожном јакном.

Исхрана[уреди]

Исхрана ове животиње је врло једноставна и састоји се од једног сендвича дневно.Уз одређену дозу сока од вишања, боровница или чаја од хибискуса.

Размножавање[уреди]

Чекић има једну женку која се зове Ана Чекић (Anna Chechich)и са њом проводи остатак дана и ноћи.Још увек се трага да ли са њом има младунце или не.